Benátky - Ovčáry 0:2

Duel prvního jarního kola lídra krajského fotbalového přeboru z Ovčár se v Benátkách proti předzápasovým prognózám nakonec odehrál na travnatém pažitu, který se ukázal být po zimní přestávce v nebývalé dobré „kondici". Ovčárští měli domácím co oplácet – porážka v úvodním podzimním kole byla tehdy hodně překvapivá.

První poločas probíhal oboustranně v opatrném duchu, s poměrně velkým množstvím nepřesností. Hosté se spoléhali především na dlouhé nákopy na soupeřovu polovinu, kdežto domácí volili spíše postupnou kombinaci, která však na velmi pozornou ovčárskou obrannou hru v čele se stoperskou dvojicí Ondrák – Studený neměla naději na úspěch.

Skóre se měnilo teprve dvě minuty před přestávkou. V pokutovém území Benátek se k míči dostal Voljanskij a nadvakrát překonal gólmana Krcha.

Po změně stran se začala projevovat větší fotbalová erudice na straně Ovčár, které si poměrně lehce poradily s jakoukoli snahou domácí o změnu skóre a po hodině hry udeřily podruhé. Na Pecharův centr z pravé strany pohotově naběhl Hašler a zblízka posunul míč za Krchova záda.

Ač se domácí ve zbývajícím čase sebevíc snažili o zkorigování výsledku, pozorní hosté jim k tomu nedali sebemenší šanci.

Trenér Benátek Vladimír Sedláček tak měl po utkání jasno: „Myslím, že slavila úspěch kvalita soupeře, který vytěžil z minima maximum. Měli dvě šance a obě proměnili. My jsme s nimi drželi krok jen do poločasu, ale střelecky jsme byli jaloví, ani jsme si nevytvořili žádnou příležitost."

Branky: 43. Voljanskij, 59. Hašler. Rozhodčí: J. Svoboda. ŽK: 0:0. Diváci: 100. Poločas: 0:1.
Benátky: Krch – J. Rosenkranz, Karásek, Třasák, Novotný – Škarecký, Vajgl – Kamlach (60. Šimek), Martin Korec, Fingerhut (75. Krýda) – Michal Korec.
Ovčáry: Straka – Baloun, Ondrák, Studený, Viskup – Pechar, Šmidrkal (89. Rubeš), Hašler, Kudela (72. Dohnal) – Hyka, Voljanskij (85. Mihalík).

Poděbrady – Dlouhá Lhota 0:0

První velká šance zápasu se zrodila po téměř půl hodině hry, kdy v šestnáctce kličkoval Martínek, ale už nestihl zakončit. Těsně před pauzou se uvolnil Hruška, Churavý měl ovšem těžkou pozici pro zakončení.
Po změně stran se dostali ke slovu vážněji také hosté, ale střela Mulače šla těsně vedle, centimetry chyběly také pokusu Mynáře. Šest minut před koncem centroval domácí Jirásek před branku, ale míč orazítkoval břevno.

KAREL HORŇÁK, VLADIMÍR MALINOVSKÝ