„Hrajeme na domácím hřišti a všechno jiné než výhra, by byl neúspěch a znehodnocení cenných tří bodů dovezených v předchozím kole z Jablonce,“ uvědomuje si velmi dobře boleslavský trenér Jozef Weber.

Před utkáním s mužstvem z Uherského Hradiště má hned několikanásobně lepší vyhlídky než jeho protějšek, byť oba týmy dělí jen jediný bod. Aktuální forma a třeba i obsazení marodky hovoří jasně ve prospěch Středočechů. Ti z posledních dvou kol urvali čtyři body a nadále nejistý start hlásí pouze u Matějovského s Fabiánem.

Naopak fotbalisté Slovácka po slušném vstupu do sezony nezvládli tři poslední duely a v tabulce klesli až na dvanáctou příčku. Po porážkách se Zlínem, v Karviné a naposledy doma se Slavií nutně potřebují bodovat. Trenér Michal Kordula ale počítá ztráty. Na hřišti v Mladé Boleslavi nemůže použít hned pěti důležitých mužů – mimo hru jsou ať už pro zranění či karty Kadlec, Navrátil, Krejčí, Divíšek a Hofmann.

„Je to pro nás velká komplikace, na druhé straně máme dostatečně široký kádr. Musíme se s tím vypořádat,“ ví kouč Slovácka, které v Boleslavi vyhrálo naposledy před osmi lety a šňůru následných porážek přetrhlo až remízou 1:1 letos na jaře. Jakým směrem se vzájemný zápas ubere tentokrát?

Fotbalisté Mladé Boleslavi. Ilustrační foto.
Boleslav vystřílela Střelnici!
Alexander Kovář  (v oranžovém dresu R.U.M.) si „vodí“ hráče Hranaté koule. Jako první dosáhl na začátku podzimní části I. ligy na magickou metu 500 vstřelených branek!
Pálí jako slovutný Bican. Kovář už dokázal nastřílet famozních 500 gólů